Business & Media Yellow Press

Kunstgrasveld Yellow Sticks, van droom naar feit !

Vlaams minister van Sport Ben Weyts gaat meer dan 4 miljoen euro investeren in zes bovenlokale sportinfrastructuurprojecten verspreid over onze provincie. Concreet investeert Vlaanderen in de sportsite in Leest, het sportcentrum Doelvelden in Berlaar, het sportcomplex Bleukens in Balen en in het veld van Hockey Axion. Elk project mag rekenen op een investering tussen 100.000 en 1 miljoen euro.

Rivierenland

In regio Rivierenland zal de gemeente Berlaar zo’n 1.055.025 euro Vlaamse steun ontvangen voor het sportcentrum Doelvelden. Dat geld gaat naar een nieuwe sporthal met daarbij ook een afzonderlijke zaal voor dans- en gevechtsporten. Verder wordt er met het geld ook een bmx-parcours en een outdoor fitnessterrein gecreëerd.

Ook Leest, een deelgemeente van Mechelen, mag rekenen op Vlaamse investeringssteun. Zo’n 475.717 euro is voorzien om een nieuw multifunctioneel sportgebouw te zetten met daaraan ook een kantine.

Kempen

In de Kempen investeert Vlaams minister van Sport Ben Weyts in sportinfrastructuurprojecten in Balen en Geel. Voor Balen maakt Vlaanderen zo’n 731.926 euro vrij om het sportcomplex Bleukens uit te breiden. Zo komen er onder meer twee omnisportmodules, een gevechtssportzaal en een danszaal bij. Daarnaast zal ook het skatepark uitgebreid worden.

Voor de Hockey Axion in Geel is ten slotte zo’n 119.978 euro vrijgemaakt. Dat zal gebruikt worden om het terrein uit te breiden met een semi-waterveld, waar de Geelse hockeyclub een nieuwe thuisbasis zal vinden.


Yellow Sticks droomt van een kunstgrasveld op korte termijn. Stad geel wil meedenken.


Ondernemers uit Geel richten nieuwe Hockey club op.


Yellow Sticks neemt vliegende start:


RTV aanwezig tijdens eerste Yellow Sticks initiatie en zag dat het goed was: